اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک  اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک

سود مایع چیست

شرکت tacid ،اسید کلریدریک

سود مایع چیست

کیمیا تهران اسید فروش سود مایع در تهران و شهرستان ها با بهترین کیفیت و قیمت

نام های مترادف سود مایع : سود سوزآور مایع، سود کاستیک مایع، caustic soda، هیدروکسید سدیم مایع.

فرمول شیمیایی : NaOH.

سود مایع 50 درصد مایعی شفاف، بی بو و بی رنگ می باشد. سود پرک نیز پودری 99 درصد جامد سفید رنگ و بسیار خورنده می باشد.

این محصول کاملا محلول در آب می باشد.

سود مایع طی فرآیندی به نام کلر آلکالی یا کلر قلیایی تولید می شود که طی این فرآیند مقدار زیادی گاز کلر نیز تولید می شود که امکان جمع آوری آن نیز وجود دارد. سود پرک به میزان زیاد در آب محلول می شود و در حین انحلال گرما و بخار زیادی تولید می کند همانند فرآیند انحلال اسید سولفوریک در آب.

میزان تولید سود پرک به دلیل استفاده این محصول در جهان بسیار زیاد است زیرا این ماده در هر صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان ماده اولیه بسیاری از محصولات کاربرد دارد.

ماده اولیه در تولید سود پرک، سود مایع می باشد. بدین صورت که با تبخیر سود مایع سود پرک در هر خلوصی تولید می شود. همچنین چون سود خاصیت جذب رطوبت و دی اکسید کربن دارد لذا با جذب رطوبت خلوص آن کاهش می یابد. بنابراین فروش این مایع در مخازن کاملا ایزوله صورت می گیرد.

خطرات سود مایع

این محصول بسیار خطرناک بوده :

  1. در صورت بلعیده شدن سدیم هیدروکسید (مایع و جامد) می تواند بسیار خطرناک باشد و سبب تحریک سیستم تنفسی شود. شدت خطرات زمانی قابل درک است که موجب سوختگی و تحریک این اعضا در صورت تماس با آن شود.
  2. اگر NaOH از طریق دهان بلعیده شود موجب ایجاد سوختگی های متعددی در داخل دهان می شود. همچنین در صورت بلع کامل باعث همین تاثیرات در گلو و دیگر اعضا نظیر معده می گردد.
  3. سود مایع می تواند با فلزات واکنش داده و تولید هیدروژن کند که سبب آتش گرفتن در صورت حضور اکسیژن می شود.
  4. با توجه به اثرات سمی آن، می تواند موجب خونریزی، استفراغ و اسهال شده و موجب افت فشار خون گردد.
  5. استنشاق هیدروکسید سدیم می تواند موجب تحریک دستگاه تنفسی شده و موجب افت فشار خون گردد.
  6. آبریزش بینی، تب، گلو درد و عطسه، برخی از مضرات تماس با این ماده شیمیایی هستند.
  7. زخم و اسکار بر روی پوست جزء خطرات رایج NaOH (سود پرک) است. سود مایع بسیار خورنده و میتواند سبب تخریب لایه های عمیق پوست شود.
  8. اگر چه ترکیبی آتش زا نیست ولی در صورت تماس با مواد قابل احتراق ممکن است آتش بگیرد. در هر صورت بهتر است از این مواد دور نگه داشته شود.
  9. نه تنها پوست بدن، بلکه هیدروکسید سدیم سبب ایجاد خوردگی کف پوش های چوبی و سطوح رنگ شده نیز می شود.
  10. چشم در صورت تماس با سود پرک آسیب می بیند و باعث موارد مختلفی نظیر گلوکام، آب مروارید و کوری دائمی می شود.
  11. هر نوع قرار گیری در معرض سود پرک، حتی مقادیر کم، می تواند سبب مشکلات حاد تنفسی گردد.
  12. نشت گاز هیدروکسید سدیم در محل های بسته، ممکن است موجب انسداد ریوی و بسته شدن راه های هوایی افراد شود.

کاربرد سود پرک در صنعت چرم

سود پرک یا سود سوز آورماده ای قلیایی است با فرمول شیمیایی NaOH و رنگ سفید و با خاصیت خورندگی بالا که در صنعت مصارف فراوانی دارد. از جمله صنایع غذایی، صنعت پتروشیمی، صنایع آرایشی و بهداشتی ....

صنعت چرم سازی از جمله صنایعی می باشد که در آن یک ماده خام طبیعی طی فرآیندی تبدیل به یک محصول استاندارد می شود. در گذشته تمام مراحل تولید چرم به روش سنتی حدودا سه ماه به طول انجامید. سود پرک در صنعت چرم سازی پس از پروسه موزدایی  و حذف پشم و پروتئین های غیر الیافی از سطح پوست توسط آهک، طی پروسه چربی زدایی مورد استفاده قرار می گیرد. بعضی از پوست ها مانند پوست گوسفند، خوک و سگ دارای چربی است و بایستی پیش از عملیات دباغی، چربی ها حذف شوند. همانطور که می دانیم سود پرک (هیدروکسید سدیم) خاصیت خورندگی دارد و برای این منظور در کارخانجات و کارگاه های چرم سازی با استفاده از سود پرک چربی موجود در پوست ها را می گیرند.

نحوه مو زدایی توسط سود پرک در صنعت چرم سازی

در کارخانه های تولید چرم ابتدا کراتین مو و پشم را در معرض ماده قلیایی قرار می دهند که پیوند سولفور را توسط هیدروکسید در زنجیره سیستینی خواهد شکست. مو ابتدا در ریشه که شکل رشد نیافته آن است، مورد حمله قلیا قرار می گیرد.  بعد از طی زمان معینی از خیساندن پوست در محلول قلیایی هیدروکسید سدیم و سولفیت سدیم ( به عنوان عامل کاهنده)، ریشه های مو منحل می شوند.

اما هنگام مو زدایی پوست گوسفند و بره، در سطح داخلی پوست از هیدروکسید سدیم و سولفید سدیم استفاده می شود، به ترتیب که به محلول قلیایی اجازه می دهند درون پوست نفوذ کند و ریشه را مورد حمله قرار دهد. با این روش به راحتی پشم و مو از پوست جدا می شود.  این فرایند اساس موزدایی پشم است که بخش قابل توجهی از تولید چرم در دنیا را تشکیل می دهد و بدین ترتیب مو زدوده شده و از پوست جدا می شود.

پس از پروسه موزدایی و حذف پشم و پروتئین های غیر الیافی از سطح پوست، پروسه چربی زدایی صورت می گیرد. بعضی از پوست ها مانند پوست گوسفند، خوک و سگ دارای چربی هستند که باید قبل از عملیات دباغی، چربی ها حذف شوند. همانطور که می دانیم سود پرک ( هیدروکسید سدیم) خاصیت خورندگی بسیار بالایی دارد و برای این منظور در صنعت و کارخانجات چرم سازی، چربی را توسط آن از بین می برند.

تاریخ:15-08-1397, 09:01

نویسنده:admin

آمار بازدید:716

دسته:مطالب علمی

مطالب مرتبط:

  • سوختگی با سود پرک
  • فروش سود سوزآور
  • هیدروکسید سدیم
  • سود سوز آور
  • هیدروکسید پتاسیم

  • تگ های مطلب :

    محصولات مرتبط :

    سود مایع چیست

    سیترات سدیم

    سود مایع چیست

    تری سدیم فسفات

    سود مایع چیست

    استات سدیم

    سود مایع چیست

    منو سدیم فسفات

    سود مایع چیست

    هیپوفسفیت سدیم

    سود مایع چیست

    سدیم لوریل سولفات

    مقالات مرتبط :

    سود مایع چیست

    موارد استفاده و کاربرد سود پرک

    سود مایع چیست

    کاستیک سودا

    سود مایع چیست

    هیدروکسید سدیم

    سود مایع چیست

    سود سوزآور

    سود مایع چیست

    شیرین کردن زیتون با سود سوز آور