اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک  اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک

اسید سیتریک و لیمو ترش

شرکت tacid ،اسید کلریدریک

اسید سیتریک و لیمو ترش

لیمو گیاهی است از خانواده روتاسئا و از تیره مرکبات.

لیمو درختی است همیشه سبز و بومی نواحی آسیا می باشد. میوه این درخت زرد رنگ و بیضی شکل است. میوه لیمو در سراسر جهان در همه صنایع به خصوص صنایع غذایی کاربرد دارد.

یکی از کاربردهای لیمو برای تهیه عصاره و پالپ می باشد. لیمو برای طعم دار کردن غذا بسیار کاربرد دارد.

عصاره لیمو دارای تقریبا 5 تا 6 درصد اسید سیتریک می باشد. وجود اسید سیتریک در لیمو علت اصلی مزه ترش آن است.

طعم مشخص جوهر لیمو باعث شده که این ماده یکی از اجزای اصلی غذاها و نوشیدنی هایی مانند لیموناد باشد.

منشا درخت لیمو مشخص نیست اما حدس زده می شود که این گیاه اولین بار در جنوب هندوستان ، شمال برمه و چین روییده باشد.

یک پژوهش ژنتیکی نشان داد که درخت لیمو یک گیاه دورگه بین درخت نارنج و درخت بالنگ یا اترج می باشد. لیمو برای یهودیان ساکن اورشلیم شناخته شده بود و آنها در جشنواره ای که برگزار می کردند از لیمو استفاده می نمودند. همچنین اولین بار در قرن دهم میلادی کلمه ی لیمو در یک دانش نامه اسلامی مربوط به کشاورزی ثبت شده است. درخت لیمو را به عنوان یک درخت زینتی نیز درباغ های ایرانی می کاشته اند. درخت لیمو بین سال های 1000 تا 1150 میلادی به گستردگی در سراسر جهان اسلام ونئاحی مدیترانه کشت می شد. در اروپا اولین کشت وسیع لیمو در اواسط سده پانزدهم میلادی در شهر جنوا انجام شد. پس از آن در سال 1493 کریستف کلمب لیمو را به قاره آمریکا برد و تسلط اسپانیایی ها بر جهان جدید به پخش شدن بذر لیمو در آمریکا کمک نمود. در این هنگام لیمو بیشتر به عنوان یک درخت زینتی و همینطور یک گیاه دارویی به کار می رفت. پس از آن در قرن نوزدهم درخت لیمو به صورت وسیع در ایالت فلوریدا و کالیفرنیا کشت شد.

در سال 1747 جیمزلیند طی آزمایش هایی لیمو را به رژیم غذایی دیانوردانی که از اسکوربوت رنج می بردند افزود و این درحالی بود که هنوز ویتامین سی کشف نشده بود.

خاستگاه کلمه لیمو : به تمدن های شرقی باز میگردد. اولین بار در سال های 1420-1421 کلمه لیمو در اسناد انگلیسی زبان یافت شد که خود این کلمه از زبان فرانسوی گرفته شده بود. فرانسوی ها این کلمه را از ایتالیایی ها و ایتالیایی ها از اعراب گرفته بودند. عرب ها نیز به نوبه خود کلمه لیمو را از ایرانی ها اخذ نموده بودند. کلمه لیمو در زبان فارسی با کلمه ی در زبان سانسکریت که آن را نیمبو یا لیمه تلفظ می کنند از یک ریشه است.

انواع لیمو :

لیموی بونی برائه نوعی لیموی کشیده ، صاف ، پوست نازک و بدون تخم است که بیشتر در سان دیگر کشت می گردد. درخت لیموی بوش نوعی درخت لیمو است که به فراوانی در استرالیا می روید. این نوع درخت بسیار مقاوم و با دوام است و میوه ی آن پوستی ضخیم دارد. این نوع لیمو برای پخت و پز به کار می رود و درخت آن eureka در نواحی آفتابی تا 4 متر رشد می کند. درخت لیموی نوع ایوریکا درختی چهارفصل است که در تمام طول سال دارای شکوفه و میوه است. میوه ی این نوع درخت لیمو را به فروشگاه ها عرضه می کنند.

درخت لیموی نوع سورنتو بومی کشور ایتالیا است. میوه ی این درخت را برای تولید لیمونسلو به کار می برند.

لیموی نوع جامبیری دارای پوستی خشن و زردرنگ و همچنین دارای طعمی بسیار ترش است و آن را به فراوانی در جنوب شرق آسیا استفاده می کنند.

لیموی نوع لیسبون به لحاظ داشتن سطح اسید و برای تهیه جوهرلیمو دارای کیفیتی عالی است. درخت این نوع لیمو به ویژه هنگامی که جوان است پوشیده از خار می باشد.

درخت لیموی نوع میر نوعی درخت بین لیمو و نارنج است و نام آن برگرفته شده از نام کاشف این نوع لیمو یعنی فرانک ان میر می باشد. این نوع لیمو دارای پوستی نازک و اندکی اسید کمتر نسبت به لیموهای نوع لیسبون و ایوریکا است. لیموی میر هنگام حمل و نقل نیازمند مراقبت بیشتر است و معمولا آن را برای نقاصد تجاری پرورش نمیدهند. لیموی میر پوستی بسیار نازک دارد و هنگام رسیدن ، رنگ آن زرد متمایل به نارنجی است. این نوع لیمو در برابر سرما کمی مقاوم تر از گونه های دیگر است.

موارد استفاده لیمو : جوهر لیمو پوست و آب آن به فراوانی در انواع غذاها و نوشیدنی ها به کار می رود. جوهرلیمو را برای تهیه لیموناد ، نوشیدنی های ملایم و کوکتیل استفاده می کنند. همچنین ماهی را پیش از پخت در آب لیمو می خوابانند که در این صورت اسید موجود در لیمو آمین ماهی را خنثی می کند. همچنین در بریتانیا جوهرلیمو را به وفور برای پخت پنکیک به کار می برند.

در صنعت ، لیمو را عمدتا برای تولید اسید سیتریک از طریق روش های تخمیری به کار می برند. همچنین جوهرلیمو رابه عنوان یک عامل پاک کننده نیز استفاده می کنند. پاک کردن و جلا دادن به چوب از دیگر استفاده های روغن لیمو است. در پزشکی لیمو را می توان برای رایحه درمانی استفاده نمود. تحقیقات دانشگاه دولتی اوهایو نشان داد که رایحه لیمو موجب بهبود خلق و خو می گردد. 

 

تاریخ:24-09-1397, 15:28

نویسنده:admin

آمار بازدید:3143

دسته:مطالب علمی

مطالب مرتبط:

  • اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه
  • اثر اسید سیتریک بر ماندگاری ویتامین C در آب نارنج پاستوریزه نشده
  • اسید کلریدریک در معده
  • اسید سیتریک | Citric acid
  • مضرات اسید سیتریک مصنوعی در لواشک ها

  • تگ های مطلب :

    محصولات مرتبط :

    اسید سیتریک و لیمو ترش

    اسید سیتریک خشک و آبدار

    اسید سیتریک و لیمو ترش

    اسید سیتریک

    مقالات مرتبط :

    اسید سیتریک و لیمو ترش

    اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

    اسید سیتریک و لیمو ترش

    روش تولید اسید سیتریک

    اسید سیتریک و لیمو ترش

    اسید سیتریک در صنایع

    اسید سیتریک و لیمو ترش

    کاربرد و موارد مصرف اسید سیتریک

    اسید سیتریک و لیمو ترش

    جوهر لیمو

    اسید سیتریک و لیمو ترش

    تاریخچه اسید سیتریک