اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک  اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک

i-abmooqatar.pdf [حجم: 32.93 کیلوبایت] ( تعداد دانلود: 18)
abmoghatar.pdf [حجم: 584.68 کیلوبایت] ( تعداد دانلود: 66)

آب دیونیزه

آب دیونیزه

در رابطه با کسب اطلاعات راجع به قیمت خرید و فروش آب دیونیزه ( آب دیونیزه) با ما تماس حاصل فرمایید.

آب دیونیزه چیست ؟

مشخصات محصول آب دیونیزه :

  • نام شیمیایی : آب دیونیزه.
  • اسامی مترادف با آب دیونیزه : آب مقطر.
  • گرید محصول : 1. آب دیونیزه صنعتی.
  • خلوص : آب دیونیزه خالص.
  • شکل ظاهری : آب زلال شفاف.

معرفی آب دیونیزه :

آب دیونیزه از جمله مهم ترین حلالی است که در صنعت ، آزمایشگاه ، مراکز داروسازی استفاده می شود. آب طبیعی معمولا دارای نمک های محلول است آب معمولا در هنگام عبور از محیط های گوناگون به خصوص محیط های آهکی مقداری از کربنات ها را در خود حل میکند که این کربنات ها همراه یونهایی مثل کلسیم ، منیزیم و ... باعث ایجاد سختی موقت می شود که با جوشاندن از بین می رود. البته یونهای منیزیم و کلسیم و سایر یون های فلزی ایجاد سختی دائم می‌کنند. 
سختی آب باعث رسوب کردن صابون در آب می شود.
به همین دلیلی بهترین آب برای استفاده در صنعت آب بدون یون می باشد اما تهیه آب هزینه های بالایی دارد. بنابراین در اکثر واحد های صنعتی و آزمایشگاهی از آب مقطر استفاده می شود.
آب طبیعی معمولا از دو جز تشکیل شده است : 
1. قسمت حلال ( آب )
2. قسمت مواد حل شده ( انواع نمک ها و یون ها) در اثر حرارت آب بخار شده و نمک های موجود در آب باقی می مانند اگر بخار آب را سرد کنیم بخار مجدد به آب تبدیل شده و آب مقطر بدست می آید.

 

آب دیونیزه

خواص آب دیونیزه :

وجود ناخالصی ها در آب باعث ایجاد رسوب در دستگاه های حرارتی و دیگ بخار می شود و این عمل طول عمر دستگاه را کاهش می دهد. همچنین بخاری که از آب های ناخالص تولید می شود دارای کیفیتی پایین می باشد برای مثال سیلیس همراه بخار خارج شده و در اثر سرد شدن روی توربین رسوب می کند.

تاریخچه آب دیونیزه :

تاریخچه استفاده از آب دیونیزه به 200 سال پس از میلاد مسیح بر می گردد که برای تهیه آب نوشیدنی در زمان های کم آبی و خشکسالی ، از تقطیر آب دریا استفاده می کردند.

نوع دیگری از آب که در آزمایشگاه ها به کار برده می شود ، آب دیونیزه می باشد. تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه در درصد خلوص آنها می باشد آب مقطر را به وسیله دستگاه های معمولی آب مقطرگیری تهیه می کنند و این آب توسط شیلنگی از دستگاه خارج می شود و در ظرف استریل جمع آوری می شود و بدین صورت آب مقطری که فاقد املاح نمکی است به دست می آید اما آب دیونیزه درجه خلوص بالاتری نسبت به آب مقطر داردو برای تهیه آن از دستگاه دیونایزر استفاده می کنند

 

آب دیونیزه 

موارد مصرف و کاربرد آب دیونیزه :

مصارف مختلف و طبقه بندی شده برای آب دیونیزه : 
1. آب دیونیزه با EC کمتر از 5/0 ميکرو زيمنس : جهت استفاده های حساس نظير استفاده در کوره های القايی ، کاربردهای شستشو و آبکاری قطعات فلزی ، مصارف داروسازی ، استفاده در آزمايشگاه های طبی ، استفاده در بيمارستان ها ، آندايزينگ آلومينيوم ، استفاده در آزمايشگاه های فنی و خدماتی ، کاربردهای حساس نظامی - صنعتی از قبيل انرژی اتمی ، کاربردهای حساس صنعتی و ...
2. آب دیونیزه با EC حدود 5/3 تا 6 ميکرو زيمنس : جهت استفاده در سيستم خنک کاری برخی کوره ها ، استفاده در آزمايشگاه های طبی ، انجام واکنش های شيميايي صنعتی ، استفاده در بيمارستان ها ، کاربردهای شستشو و آبکاری قطعات فلزی ، توليد مواد شيميايي که در توليد آنها آب استفاده می شود ، استفاده در آزمايشگاه های فنی ، استفاده در آزمايشگاه های دانشگاه ها ، کاربردهای مختلف صنعتی و ...
3. آب دینویزه با EC حدود 8 تا 11 ميکرو زيمنس : جهت انجام واکنش های شيميايي صنعتی ، شستشوی قطعات حساس پس از توليد ، استفاده در سيستم خنک کاری ماشين آلات صنعتی که در اثر کار کردن داغ می شود ، توليد مواد شيميايي که در توليد آنها آب استفاده می شود ، استفاده در آزمايشگاه های دانشگاه ها ، کاربردهای غير حساس صنعتی و ...
از جمله مصارف دیگر : 
1. تولید آب اسید : برای تولید آب اسید از آب مقطر استفاده می شود.
2. در صنعت طلا سازی

روش تولید آب دیونیزه :

روش های مختلف برای تولید آب دیونیزه وجود دارد  :

  1. جوشاندن و تقطیر کردن
  2. عبور آب از روی رزین
  3. تصفیه به وسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر ( از طریق دستگاه )

آب دیونیزه تولیدی شرکت کیمیا تهران اسید به روش سوم تولید می شود.

طرز تهیه و تقطیر آب دیونیزه :
1. دیگ را تا سه چهارم حجم آن از آب معمولی (آب جاری یا آب چشمه) پر کنید.
2. درب دیگ را بسته و لوله پلاستیکی را روی زائده سوپاپ دیگ سوار کنید و آنرا کاملا آب بندی کنید که بخار از آن خارج نشود.
3. منبع حرارت را روشن کنید (گاز بهترین است).
4. لوله 150 سانتیمتری پلاستیک را به سر لوله مسی یا استیل وصل کرده و لوله 100 سانتیمتری را نیز به انتهای لوله مارپیچ محکم کنید.
5. لوله مارپیچ را در سینک ظرفشویی قرار داده و راه خروج آب ظرفشویی را ببندید.
6. شیر آب را باز کنید تا لوله مارپیچ کاملا زیر آب بماند.
7. سر خروجی لوله پلاستیک را درون طرف تمیز وارد کرده و با گیره محکم کنید که دستتان آزاد باشد.
8. با دقت مواظب لوله پلاستیک باشید که پیچ خوردگی یا انسداد نداشته باشد و عمل عرقگیری با اشکال مواجه نشود.
9. مواظب درجه حرارت دیگ باشید و دایم آنرا کنترل کنید. 
درجه حرارت حدود 95 درجه سانتیگراد.

بسته بندی آب دیونیزه :

آب دیونیزه در گالن های 20 لیتری ، بشکه های 220 لیتری و تانکرهای 1000 لیتری موجود می باشد. 

تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه

آبی که از لوله می نوشید برای اکثر فعالیت های شیمیایی مناسب نیست و برای این فعالیت ها به آب خالص شده نیاز است. بار ی به دست آوردن آب مورد نیاز فعالیت های شیمیایی اغلب از روش های خالص سازی نظیر اسمز معکوس ، یون زدایی و تقطیر استفاده می کنند.
آب مقطر و آب دیونیزه از نظر خروج مواد ناخالص از هردوی آنها به هم شباهت دارند اما باهم یکسان نیستند؛در بسیاری از فعالیت های شیمیایی نمی توان این دو ماده رابه جای هم استفاده کرد.

آب مقطر:
آب مقطر از طریق فرایند تقطیر ، خالص سازی می شود. منبع اولیه ای که در فرایند تقطیر مورد استفاده قرار می گیرد می تواند آب لوله کشی باشد اما در اکثر موارد از آب های طبیعی استفاده می شود. معمولا آب طبیعی جوشانده می شود و بخارات حاصل جمع آوری و تغلیظ شده و آب مقطر را تشکیل می دهد. اکثر مواد معدنی و تاحدودی سایر ناخالصی ها جدا می شوند اما منبع آب اولیه بسیار مهم است زیرا بسیاری از ناخالصی ها  ( از قبیل مواد آلی فرار و جیوه ) به همراه آب تبخیر می شوند .تقطیر نمکها و ذرات ریز را جدا می کند.
آب دیونیزه:
آب دیونیزه از عبور آب لوله ، آب طبیعی و یا آب مقطر از یک  نوع رزین باردارشده الکتریکی ساخته می شود. کاتیون ها و آنیون های موجود در آب با +H  و –OH موجود در رزین جایگزین می شوند و آب تولید می شود. آب دیونیزه در واقع یک واکنش است بنابراین خصوصیات آن به محض اینکه در معرض هوا قرار بگیرد تغییر می کند. آب دیونیزه در هنگام تولید دارای pH برابر با ۷ می باشد اما به محض اینکه در معرض کربن دی اکسید موجود در هوا قرار بگیرد ؛ این CO2  در آب حل شده و شروع به واکنش و تولید +H و –HCO3 می کند و pH  را به حدود ۵٫۶ کاهش می دهد. درفرآیند یون زدایی ،  ذرات مولکولی ( مانند شکر) و مواد آلی بدون بار ( اغلب باکتری ها و ویروس ها ) را نمی توان جداسازی نمود.

کاربرد های آب دیونیزه و آب مقطر در آزمایشگاه

آب مقطر:
1.     به عنوان حلال در تولید محلول
2.     نمونه های شاهد
3.     استاندارهای کالیبراسیون
4.     پاک کردن ظروف شیشه ای آزمایشگاه
5.     استرلیزه کردن تجهیزات
6.     ساخت آب با خلوص بالا

 
آب دیونیزه :
کاربردهای خنک کنندگی زمانی که باید در واکنش از مواد باردار دوری کرد
اتوکلاو های میکروبیولوژی
هر واکنش شیمیایی که شامل ترکیبات یونی است
شستشوی پایانی وسایل آزمایشگاهی
تولید حلال
نمونه های شاهد
استاندارهای کالیبراسیون
در باتری ها

نوشیدن آب مقطر و آب دیونیزه

آب مقطر به دلیل حذف شدن مواد معدنی مفیدی که در آب وجود دارد بهترین گزینه برای آب آشامیدنی نیست.نوشیدن آب مقطر مشکلی ندارد اما نوشیدن آب دیونیزه مضر است.آب دیونیزه علاوه برنداشتن مواد معدنی مفید، بسیار خورنده است و به بافت های نرم بدن و مینای دندون ها آسیب می رساند. همچنین با دیونیزه کردن آب نمی تواند عوامل بیماری زا ( میکروب  و … ) را خارج کرد بنابراین ممکن است این آب در برابر بیماری های مسری محافظت شده نباشد.

آ



 

 کاربران گرامی می توانند جهت دانلود مطالب فوق روی لینک زیر کلیک نمایند.مقاله اسید کلریدریک

 مطالب مرتبط :

تاریخ:25-03-1395, 15:02

نویسنده:admin

آمار بازدید:9846

دسته:آب مقطر / مواد آبکاری

مطالب مرتبط:

  • کربنات کلسیم | calcium carbonate
  • سودا اش، کربنات دو سود، کربنات سدیم
  • آب مقطر | Distilled water
  • آب مقطر
  • محصول برگزیده

  • تگ های مطلب :

    محصولات مرتبط:

    آب دیونیزه

    آب مقطر

    مقالات مرتبط:

    آب دیونیزه

    تفاوت آب مقطر و آب معمولی

    آب دیونیزه

    موارد مصرف و کاربرد آب مقطر

    آب دیونیزه

    تهیه آب دیونیزه

    آب دیونیزه

    تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه